BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Akvizíciókkal, fúziókkal növekedne a Samsung

Gyors növekedést ígérő újabb területek felé kacsingat mostanában a dél-koreai Samsung csoport elektronikai berendezések gyártásával foglalkozó cége – írja a Korea Times. A Samsung Electronics a hírek szerint legalább 21 milliárd dollárnyi összeget akar fordítani az egészségügyi és zöldtechnológiákra. A lépés elemzők szerint arra utal, hogy a társaság az amerikai General Electricéhez hasonló utat kíván bejárni. A Samsung első lépésként a közelmúltban többségi részesedést vásárolt az ugyancsak koreai, orvostechnikai eszközöket gyártó Medison cégben.

A profilbővítést elsősorban fúziókkal, felvásárlásokkal (M&A) akarja megvalósítani. A rivális félvezetőgyártók és az LCD-iparban tevékenykedők a jövőben sem számítanak akvizíciós célterületnek. Utóbbiaknál a társaság kitart eddigi stratégiája, a licencvásárlás mellett.

A Magyarországon termelőberuházással is jelen lévő dél-koreai cég máig alapvetően organikusan növekedett, nagyobb M&A-üzletről eddig nem szóltak a társasággal kapcsolatos üzleti hírek. Mostanában azonban a vállalat vezetői számos befektetői tárgyalást folytattak Koreán kívüli vállalatokkal.

A felvásárlásokat kicsiben kezdené a Samsung, bár vezetői nem zárják ki nagyobb „halak” bekebelezését sem. Az óvatos megközelítés oka egy korábbi kudarcos kísérlet: a cég nemrégiben szemet vetett a memóriapiac egyik meghatározó vállalkozására, az amerikai SanDiskre, de végül elállt az üzlettől.

A társaság indulásként 1,1 ezer milliárd vont, közel egymilliárd dollárt tett félre M&A-tranzakciókra. SGy

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.