BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az ACE Telecom megvette a HunNetet

Az ACE Telecom a közelmúltban vásárolta meg a HunNet Hungarian Networks budapesti és főváros környéki ügyfélbázisát és hálózatát – tájékoztatta lapunkat a társaság. Az ACE Telecom ezzel a tranzakcióval Budapestnek és agglomerációjának legnagyobb mikrohullámú hálózattal rendelkező internetszolgáltatójává válik, másfélszeresére növelheti a hálózatát működtető bázisállomások számát. Az ügylet a megegyezés szerint 2011. február 1-jén zárul le.

A bővítés a már meglévő hálózatot műszakilag is terhelhetőbbé teszi. Emellett jelentősen nő a lefedettség – mondta Strelisky Ádám, az ACE Telecom ügyvezető igazgatója.

A HunNet 1997 óta foglalkozik internetalapú szolgáltatásokkal. A felvásárlást követően a cég működésének középpontjába a szerverhosting-szolgáltatás kerül, emellett internetszolgáltatója marad dunaújvárosi ügyfeleinek.

Az ACE Telecomot 1997-ben alapították, a szolgáltatónak saját optikai és digitális mikrohullámú gerinchálózata van. A 40 fős társaság bevétele 2009-ben 429 millió forint volt. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.