BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fehéráru: világelső szerepre tör az LG

Kilátások. A dél-koreai LG Electronics 2014-re a világ legnagyobb fehérárugyártója kíván lenni az akkorra tervezett 20 milliárd dolláros éves eladással. Ezt jelentette be a napokban a Las Vegas-i elektronikai világkiállításon Young-ha Lee, az LG háztartási elektronikai részlegének elnök-vezérigazgatója. A társaság erre az évre két számjegyű növekedést tervez ebben az üzletágban, ahol az eddigi alapprofilt, a mosó- és hűtőgépek gyártását ki akarja bővíteni a víztisztítókkal, és stratégiai együttműködés lehetőségét is vizsgálja néhány ezen a piacon tevékenykedő vállalattal.

„Az idén új korszak kezdődik a háztartási készülékek piacán, eljutottunk odáig, hogy ma már ezeket a készülékeket is teljes egészében processzorok és számítógépes kódok irányítják” – fejtette ki a vezető. Hozzátette, az LG az Egyesült Államokban és Európában mindenekelőtt a beépített eszközök piacán akarja erősíteni a pozícióját.

A fehéráruk világpiacán jelenleg az amerikai Whirlpool Corp. a piacvezető, a cég 2009-es bevétele megközelítette a 17 milliárd dollárt. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.