BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

GTS: tovább bővült a budaörsi adatközpont

A GTS Hungary 120 millió forintos fejlesztés keretében 185 négyzetméterrel bővítette budaörsi adatközpontját – tájékoztatta lapunkat a legnagyobb hazai alternatív távközlési társaság. A beruházás nyomán a cégnek ezen a területen már több mint 1600 négyzetméternyi a kapacitása. A társaság 2011-ben további jelentős fejlesztéseket tervez az üzletágban piaci pozíciójának növelése érdekében.

A GTS Hungary 2005-ben nyitotta meg első adatközpontját, majd a szerverhosting- és kollokációs szolgáltatások piacának növekedésével párhuzamosan fejlesztette ez irányú kapacitásait. A cég piaci részesedésének növelésében meghatározó lépés volt, amikor tavaly júniusban anyavállalata, a GTS Central Europe felvásárolta az Interware Zrt.-t. Az évi kétmilliárd forintot meghaladó bevételű Interware 1998 óta a magyar alternatív távközlési piac egyik meghatározó szereplője, amely szerverhosting-, kollokációs, internet- és vezetékestelefon-szolgáltatásokat kínál, főként üzleti ügyfelek számára. A két cég egyesülését követően a GTS Hungary teljes éves árbevétele meghaladja majd a 17 milliárd forintot, adatközpontjainak összterülete pedig közel megnégyszereződött. A GTS Hungary jelenleg három szerverközpontot üzemeltet: egyet a saját székházában, kettőt pedig Budapesten.

Az anyacég a régió vezető adatközponti szolgáltatójává akar válni, ennek elérésére tavaly március óta jelentős erőforrásokat fordított a piaci részesedésének növelésére organikus módon és akvizíciók útján egyaránt.

A csoport jelenleg tizenkét adatközpontot működtet Csehországban, Szlovákiában, Lengyelországban, Magyarországon és Romániában, amelyek összterülete meghaladja a kilencezer négyzetmétert, további 1200 négyzetméter pedig még építés alatt áll. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.