BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Online vásárolunk, készpénzzel fizetünk

E-shopping. Még mindig a készpénzes fizetés a legjellemzőbb Magyarországon az online vásárlók körében – állapítja meg a KutatóCentrum legfrissebb jelentése a hazai webkereskedelemről. Ezt a fizetési módot az internetes vevők közel kétharmada választotta tavaly, igaz, már kevesebben, mint az azt megelőző évben. A második helyen az átutalás áll, de az online módon vásárlók egyharmada utánvéttel rendezi a számláját. A webáruházak lehetővé teszik a bankkártyás fizetési módot is, de ezzel a lehetőséggel a vevőknek csupán a 28 százaléka kívánt élni. A bizalomhiány erre a legfőbb magyarázat, az emberek félnek megadni a kártyaszámukat. E téren a férfiak valamivel nyitottabbak, náluk a plasztikkal történő fizetés megelőzi az utánvétet – áll a jelentésben.

Ha a nemzetközi trendeket nézzük, a PayPal az egyik legnépszerűbb online fizetési megoldás. A piackutató szerint Magyarországon is lehet számolni ennek gyors terjedésével. Ehhez azonban az kell, hogy a webáruházak elérhetővé tegyék ezt a fizetési megoldást is a vevőik számára. Az online bankolás sem része még a mindennapjainknak: a gyakori internetezők 46 százaléka szokta pénzügyeit a világhálón is intézni, a legaktívabban a férfiak.VG

A PayPal rendszer és háttere

A PayPal tulajdonképpen egy pénzügyi tranzakciókat közvetítő rendszer, amelyet már több tízmillióan használnak. Ahhoz, hogy a PayPalon keresztül ki tudjunk fizetni valamit, vagy az ide érkezett összeghez hozzájussunk készpénzben, rendelkeznünk kell egy valódi bankkártyával is.

Ha valamit ki szeretnénk fizetni a rendszeren keresztül, a PayPal a bankkártyánkról veszi le a pénzt, és juttatja el az eladónak. Ha valahonnan pénzt kapunk a PayPal-számlánkra, akkor az megjelenik az egyenlegünkön, és ezután kérhetjük az átutalást a bankkártyánkra.

Ha valamit ki szeretnénk fizetni a rendszeren keresztül, a PayPal a bankkártyánkról veszi le a pénzt, és juttatja el az eladónak. Ha valahonnan pénzt kapunk a PayPal-számlánkra, akkor az megjelenik az egyenlegünkön, és ezután kérhetjük az átutalást a bankkártyánkra.-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.