BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rekordprofit és vezércsere a Google-nál

Áprilistól Larry Page, a Google társalapítója váltja Eric Schmidtet a társaság elnök-vezérigazgatói székében: Schmidt a jövőben – ügyvezető elnökként – a partneri és kormányzati kapcsolatokért felel majd – közölte a Bloomberg. A bejelentéssel szinte egy időben a Google erőteljes, rekordmértékű nettó profitot jelentett be a múlt év utolsó negyedére vonatkozóan. A nettó nyereség 2,54 milliárd dollár volt 8,44 milliárd dolláros bevétel után.

A 37 éves Page a döntéssel ismét visszakerül a Google élére. A menedzseri széktől akkor vált meg az 55 éves Schmidt javára, amikor a befektetők tapasztaltabb vezetőt követeltek. A változások április 4-i hatálylyal lépnek életbe, és a Google szerint a döntéshozatal „áramvonalasítását” és a felelősség egyértelműbb meghatározását szolgálják.

A The Wall Street Journal szerint ugyanakkor Schmidt nem marad kompenzáció nélkül: 100 millió dolláros jutalmat kap Google-részvényekben. Ilyen jellegű juttatást az elnök-vezérigazgató ezt megelőzően még soha nem kapott. A Bloombergnek nyilatkozó elemzők pozitívan értékelték a változást, Mark Mahanay, a Citigroup munkatársa úgy látja, ez bizonyítja, hogy a cégalapítók továbbra is erőteljesen részt vesznek a Google irányításában. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.