BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Telemedicinás rendszer a cukorbetegekért

Egy új magyar fejlesztésnek köszönhetően az interneten keresztül otthon is ellenőriztethetik orvosukkal vércukoradataikat azok, aki regisztrálnak a Dcont.hu oldalon. Az ingyenesen használható telemedicinás rendszer elemzi és többféle grafikon, illetve táblázat segítségével megjeleníti a feltöltött adatokat, mind a beteg, mind az orvos számára letölthető módon.

Magyarországon minden tizedik ember érintett valamilyen formában a cukorbetegségben, de a felmérések szerint csak minden ötödik tudja is ezt magáról. A legtöbb beteg ráadásul nem fordít kellő figyelmet a mérés gyakoriságára, holott a vércukorszint napi többszöri ellenőrzése és lejegyzése, rögzítése adhat megbízható támpontot a kezelőorvosoknak a páciensek egészségi állapotának pontos felméréséhez.

Az ingyenes szolgáltatás használatával a beteg rendszerezettebben követheti nyomon vércukorszintjét és szénhidrát-anyagcseréjét, nincs szükség kézzel írt vércukornaplóra. Az oldal használata az orvosok számára is előnnyel jár, több idő jut az adatok elemzésére, jobban felismerhetők az esetleges rendellenességek, és minden korábbi adat lekérdezhető.

„A Dcont.hu oldalt 2010 őszén indítottuk el, és azóta több mint ezer regisztrált felhasználó használja naponta; ez a szám a többszörösére nő a közeljövőben” – mondja Nagy Attila, a rendszert kifejlesztő 77 Elektronika Kft. kereskedelmi igazgatója. A magyar tulajdonú cég 1986-ban alakult Budapesten, kutató- és fejlesztőcsapatában több mint hatvanan dolgoznak. Gyártási kapacitása is van, az orvosi elektronika területén vércukormérő és vizeletelemző reflexiós fotométereket s ezek reagens anyagait gyártja személyes és laboratóriumi használatra. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.