BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tovább nőtt a Facebook tőkéje

Immár 50 milliárd dollárt is érhet a világ legnagyobb közösségi oldala

Egy újabb, 500 millió dolláros (105 milliárd forint) befektetés nyomán mintegy 50 milliárd dollárra (10 473 milliárd forint) becsülhető a világ legnagyobb közösségi portáljának, a Facebooknak az értéke – írta a The New York Times az ügylethez közel álló, meg nem nevezett forrásokra hivatkozva. A cikk szerint a Goldman Sachs amerikai befektetési bank 450 millió dollárt, az orosz Digital Sky Technologies, amely eddig már közel félmilliárdot fektetett a cégbe, további 50 milliót szán a közösségépítő honlap fejlesztésére. Az ügylet által a Facebook már olyan internetes cégeknél is értékesebbé vált, mint az eBay, a Yahoo! vagy a Time Warner.

Az új tőkebevonás az elemzők szerint újabb nyomást gyakorolhat a Facebookra, hogy a cég végre tőzsdére vonuljon a részvényeivel, annak ellenére, hogy a vezetői ettől még vonakodnak. Korábban a Google és a Microsoft a Facebookhoz hasonlóan húzódozott a tőzsdei bevezetéstől, ám a piaci nyomás miatt gyakorlatilag nem tehetett mást. Szakmabeliek szerint a Facebook megjelenése a parketten legkorábban 2012-ben várható.

A The New York Times cikke szerint a Facebook alapítója, Mark Zuckerberg 6,9 milliárd dollárra becsült magánvagyona is megduplázódhat az ügylet által, ugyanis a Forbes magazin számításai még akkor készültek, amikor a közösségi oldal értékét „csupán” 23 milliárd dollárra becsülték.

Lekörözték a Google-t

A Facebook lett tavaly a leglátogatottabb weboldal az Egyesült Államokban, megelőzve ezzel még a Google-t is – derül ki az Experian HitWise internetes statisztikai vállalat január–novemberre vonatkozó adataiból. Az amerikai internetezők oldallátogatásainak 8,9 százalékát a közösségi portál könyvelhette el, míg a Google 7,2 százalékkal a második lett.

A népszerűségi lista harmadik helyezettje a másik nagy kereső, a Yahoo! levelezési oldala, a Yahoo! Mail lett 3,53 százalékkal, míg a Yahoo! keresőoldala a negyedik helyen végzett 3,30 százalékkal. A leglátogatottabb ötbe a YouTube jutott még be: a videomegosztó oldal az internetes forgalom 2,65 százalékát hasította le magának.

A népszerűségi lista harmadik helyezettje a másik nagy kereső, a Yahoo! levelezési oldala, a Yahoo! Mail lett 3,53 százalékkal, míg a Yahoo! keresőoldala a negyedik helyen végzett 3,30 százalékkal. A leglátogatottabb ötbe a YouTube jutott még be: a videomegosztó oldal az internetes forgalom 2,65 százalékát hasította le magának.-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.