BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb adatközpontot vesz a GTS CE

A régió meghatározó alternatív távközlési szolgáltatójának számító GTS Central Europe (CE) felvásárolta a prágai Sitel adatközpontot. A több mint kétezer négyzetméter alapterületű létesítmény Közép-Európa legnagyobb adatforgalom-cserélő központja, olyan nagy ügyfeleket tudhat magáénak, mint a Tesco vagy a Mobilkom, tavalyi bevétele elérte a 6,3 millió eurót.

A tranzakcióval egyidejűleg jelentette be Adam Sawicki, a GTS CE ügyvezetője, hogy CE Colo néven új vállalatot alapítanak az adatközponti szolgáltatásokra. Az új cég működése a csoport 13 korábbi adatközpontjára, valamint a most felvásárolt prágai létesítményre épül.

„A Sitel felvásárlásával a GTS 35 százalékos részesedésre tett szert a csehországi adatközponti piacon, ezzel mindjárt piacvezető pozícióba került” – mondta Jan Daan Luycks, az újonnan alapított CE Colo ügyvezetője.

A mostani akvizíció összhangban van a csoport stratégiájával. Ennek jegyében bővítette még az elmúlt év nyarán lengyelországi adatközpontját, valamint nyitott egy új létesítményt Prágában. A múlt év őszén vásárolta fel az 1075 négyzetméter adatközponti területet üzemeltető budapesti Interware-t. A romániai Datek, valamint a szlovák Dial Telecom felvásárlása is ezt a stratégiai célt szolgálja.

A GTS csoport, amelynek tulajdonosa egy az infokommunikációs szektorban jártas magánbefektetői alapokból álló konzorcium, jelenleg több mint 17 ezer kilométernyi saját tulajdonú optikai hálózatot működtet Közép-Európában.

Magyar leánycége csaknem 16 milliárd forintos bevételével a hazai alternatív távközlési piac legnagyobb szereplőjének számít. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.