BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Deloitte: üzleti és IT-növekedés együtt

A cégek többsége látszólag túljutott a szigorú válságkezelésen és költségcsökkentésen, s egyre többen ismerik fel, hogy az üzleti előnyök érdekében célszerű megkezdeniük az IT és az üzleti területek összehangolását – derül ki a Deloitte felméréséből. „A Deloitte 2011-es vállalati vizsgálódása szerint annál jobb lesz a szervezet teljesítménye a versenytársakéhoz képest, minél hatékonyabb a vállalaton belüli együttműködés az IT és az üzleti területek között” – mondta Antal Lajos, a Deloitte Zrt. informatikai biztonság és adatvédelem üzletágának vezetője. Hozzátette: az informatikai vezetők fő feladata, hogy az üzleti területek számára hasznossá tegyék az IT-szolgáltatásokat. A vállalatoknál mégis még mindig jóval nagyobb hangsúlyt kapnak a napi működésre fordított kiadások, szemben az üzletet is támogató fejlesztésekkel és projektekkel, amelyeket sok esetben nem az IT-költségvetés, hanem az üzleti költségvetés részeként kezelnek.

A több mint 140 országban jelen lévő Deloitte szerint vállalatoknak az informatikai biztonsági veszélyeken felül ma már egyre gyakrabban adatbiztonsági kihívásokkal is szembe kell nézniük, ennek következtében az üzleti terület mind nagyobb teret kap az informatikai biztonsági és adatvédelmi kérdésekben. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.