BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kábelpiac: mára már túl a negyedmillión

A magyarországi kábelpiac vezető szolgáltatójának számító UPC tévé-előfizetőinek már a 43 százaléka digitálisan televíziózik. Budapesten 50 százalékot is meghaladó ez az arány, az újonnan csatlakozók többsége pedig már eleve digitális csomagra szerződik. A holland tulajdonosi hátterű szolgáltató a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) piaci gyorsjelentése alapján az összes hazai vezetékes digitális előfizetőnek csaknem a felét szolgálja ki. A cég digitális ügyfelei közül egyre többen használnak a műsorok megállítását és felvételét lehetővé tevő videorögzítő (DVR) szolgáltatást. A lekérhető videotárból pedig havonta több mint 150 ezer filmet néznek meg.

Az NMHH felmérései szerint a mintegy 3,8 millió magyarországi háztartás közül több mint hárommillióban van valamilyen előfizetéses televíziószolgáltatás. A fennmaradó 800 ezer háztartásban a tető- vagy szobaantennával szabadon fogható analóg és digitális földfelszíni sugárzású műsorokat vagy az ingyenesen elérhető műholdas adásokat nézik. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.