BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

ERP-megoldás látszerészeknek

Kifejezetten látszerészek, optikai üzletek számára fejlesztett ki vállalatirányítási (ERP) rendszert a kereskedelmi szoftverek fejlesztésével foglalkozó Laurel cégcsoport. A kis- és középvállalatoknak készített megoldás a Microsoft Dynamics NAV-ra épül.

Egy adott ágazatban a közel azonos vállalkozási méret miatt az igények, folyamatok szinte megegyeznek. Ezért az iparági megoldásokat nem kell utólag alakítgatni.

A látszerészeknek kidolgozott megoldás képes a készletek, raktárak, boltok, akciók, pénzügyi, szállítási és vevő-nyilvántartási adatok naprakész kezelésére, optimalizálja és pontosítja a munkafolyamatokat, lehetővé teszi a munkatársak teljesítményének ellenőrzését.

A kifejezetten optikus cégekre jellemző cikk- és termékcsoportok, valamint az automatikus cikkváltozat-funkciók segítségével könnyedén kezelhetők például a kontaktlencsék, azok ápolószerei, szemüveglencsék és -kertek, napszemüvegek, egyéb kiegészítő tartozékok, alkatrészek kartonjai, listái. Az ügyfél-nyilvántartási részben a vevő vásárlásai mellé akár szemvizsgálati eredményei, eddig használt márkái is elmenthetők, de az optikus egyéni kedvezményekre vonatkozó utasításokat is adhat a rendszer számára. Vényes vásárlásnál rögzíthetők az úgynevezett társadalombiztosítási sorengedménykódok, melyekhez fix összegű kedvezményeket lehet rögzíteni, így azt a program az eladás során automatikusan jóváírja.

Az ágazat igényeihez illeszkedő kezelőfelület és az automatikus adatkezelő funkciók révén egyszerűen rögzíthető a kontaktlencse, szemüveglencse, keretek vevői rendelése, kezelve a tipikus és speciális adatokat (szférikus értékek, cilinder, betegtörténet, bázisgörbület stb.), sőt a vevői rendelésből akár néhány kattintással beszerzési rendelés is generálható.

A rendszer a nyilvántartások mellett az üzleti döntéseket is messzemenően támogatja. Elősegíti a részletes elemzéskészítést, az információk könnyű és gyors eljutását a vezetőkhöz. A NAV által kigyűjtött információkat előre meghatározott vagy testre szabott adategységekben jeleníti meg. Az outlookhoz hasonló grafikai felület révén a felhasználó panorámaképet kap az üzleti folyamatokról, és elkészítheti a különböző áttekintő grafikonokat, kimutatásokat. A döntéshozók a neten keresztül is gyorsan elérhetik a vállalatirányítási rendszerben tárolt adatokat. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.