BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megbénította a sztrájk az észak-német vasúti közlekedést

Németországban a mozdonyvezetők szakszervezetének (GDL) felhívására ma ismét háromórás országos figyelmeztető sztrájkba léptek a mozdonyvezetők.

A vasúti dolgozók a sztrájkkal azt szeretnék elérni, hogy egységes bérszerződésről állapodjanak meg a kereken 26 ezer mozdonyvezető részére. A sztrájk a GDL válasza a munkaadók ajánlatára, amely "teljesen elfogadhatatlan" - közölte Sven Grünwoldt, a szakszervezet alelnöke az ARD német televízió reggeli műsorában. Az ajánlat több mint havi 100 euróval elmarad a Deutsche Bahnnál ma érvényes térítéstől. Ezen kívül ebben nincs szó a karácsonykor fizetendő külön juttatásról sem.

A sztrájk a németországi távolsági és regionális vasúti forgalmat sújtja, az N24 megfogalmazása szerint az ország északi része gyakorlatilag megbénult a munkabeszüntetés miatt. Bár a sztrájk csak 11.30-ig tart, az üzemeltetők szerint akár estig is eltarthat, mire a vasúti közlekedés újra normalizálódik.

Ugyanakkor Lutz Schreiber, a GDL regionális szervezetének vezetője hangsúlyozta, hogy a mostani, akár három órás járatkésések nem ugyanazt a csoportot sújtják, amelyet a keddi munkabeszüntetés. Mint mondta, nincsenek rossz szándékaik, a vasútra koncentrálnak és nem a közlekedőket akarják büntetni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.