BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bemutatkoznak a leginnovatívabb magyar találmányok

Webkamera-laboratórium, kutató-mentő robotrepülő, online emlőtumor-diagnosztika, mobiltelefonos közlekedési jegy, óriás 3D-holografika: többek között ezeket a találmányokat lehet kipróbálni két hét múlva a Magyar Innovációs TechShow-n. A közel 90 pályázó közül 21 újítás mutatkozhat be a a Jövő Házában.

Az eredményesen pályázók között jellemzően mobilkommunikációs vagy webes alkalmazásokat fejlesztők vannak, de a találmányok a gyógyászattól kezdve a sporton át az űrkutatásig szinte mindennel foglalkoznak. Utóbbira példa az a sztratoszférakutató műhold, amely 35 kilométeres magasságban nemcsak meteorológiai, fizikai, valamint az ózonréteggel kapcsolatos méréseket, kutatásokat képes végezni vagy video-, fotófelvételeket készíteni, hanem az adatokat valós időben meg is tudja osztani egy földi irányító központtal.

További ígéretes fejlesztés a kutatást, mentést, katasztrófaelhárítást végző pilóta nélküli kisrepülőgép, a mobilinternetet alkalmazó közlekedésijegy-rendszer, a kórképelemzés idejét radikálisan csökkentő online emlőtumor-diagnosztikai alkalmazás vagy a webkamera-alapú természetmegfigyelő laboratórium diákok és tanárok számára.

Pukler Gábor, az Innovációs TechShow-t megrendező Mobilitás és Multimédia Klaszter elnöke szerint a nagyszámú jelentkező és a találmányok minősége a magyar kis- és középvállalati szektor ötletgazdagságát és merészségét bizonyítja. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.