BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Buszokkal fürdőztetik a német turistákat

EGYÜTTMŰKÖDÉS. Összefogott Németország egyik legjelentősebb, gyógy- és wellnessturizmusra szakosodott nagyvállalatával, a PA Touristikkal a Magyar Turizmus (MT) Zrt., hogy közösen még több német vendéget csábítsanak hazánk gyógyhelyeire. A szakmai együttműködés keretében a PA Touristik rendszeres garantált busztranszfereket biztosít nyugat-magyarországi és balatoni gyógyhelyekre, az első menetrend szerinti járat e hét kedden érkezett meg Hévízre.

A német utazók április 16-tól a nyugat-dunántúli és balatoni gyógyhelyeket a Sármellékre repülő légi járatokkal is könnyen elérhetik a PA és a Mutsch Ungarn Reisen Kft. összefogásában. Ez évente több mint ötven járatot jelent a sármelléki reptérnek. Az idei évtől már négy német városnak van összeköttetése a FlyBalaton repülőtérrel: Frankfurtból és Düsseldorfból szombatonként, Berlinből és Hamburgból pedig minden második szombaton érkeznek gépek.

Az MT Zrt. és a PA Touristik közti 2011-től megvalósuló szorosabb szakmai kapcsolat egy többéves együttműködés kezdete. Ennek keretében a társaságok számos akciót bonyolítanak le azért, hogy minél több, elsősorban egészségturisztikai céllal érkező német vendég keresse fel hazánkat. A német vendégek ide csábításában Hévíz, Zalakaros, Sárvár és Bükfürdő és ezek turisztikai szolgáltatói is jelentős szerepet töltenek be. n N. M.

Nagy küldő piac

A KSH által publikált legfrissebb statisztikai adatok szerint 2010-ben 514,6 ezer német vendéget és 2039,7 ezer német vendégéjszakát regisztráltak a hazai kereskedelmi szálláshelyeken. A tavalyi év utolsó hónapjaiban a korábbi negatív tendencia megfordult, és mind a vendég-, mind a vendégéjszakaszámban növekedés volt tapasztalható.


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.