BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Durván beszakadt az OTP árfolyama

Csak a Richter és a Magyar Telekom erősödött, bár csekély mértékben. A Mol gyengült, de az igazi vesztes az OTP volt.

Profitot realizáltak a befektetők az európai börzéken, a pesti tőzsdezáráskor a DAX 0,6, a londoni FTSE 0,8, a francia CAC 40 pedig 1,7 százalékos mínuszban járt. Az amerikai tőzsdék pénteki záróértékük környékén nyitottak.

Budapest,-,Jan,20:,Logotype,Of, Otp ,Bank,Over,The, otp
Esett az OTP árfolyama / Fotó: Shutterstock

Zárásra a BUX is visszaesett 0,8 százalékkal, egészen 73 896 pontig. Az azonnali részvényszekció forgalma meghaladta a 11,2 milliárd forintot. 

Csupán a Richter- és a Magyar Telekom-részvények árfolyama nőtt minimálisan, 0,2 százalékkal. A gyógyszerrészvény 10 990 forinton, a távközlési papír 1050 forinton zárt. A Richter napközben 11 180 forintos új rekordmagasságban is járt, a nap végére azonban kiment belőle a szusz, míg a Magyar Telekom 1040 forintos mélységből rugaszkodott el a tőzsdezárás előtti utolsó percekben.

Equilor Trader 

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor! 

A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt. 

Az OTP kurzusa durván beszakadt, 1,8 százalékkal, 18 660 forintra zuhant. A Mol is gyengült fél százalékkal, 2660 forintra. 

A forint késő délutánra kapott erőre. Miután az euró napközben 397,8 forintos magasságban is járt, 5 óra után 397,3 forintig jött vissza, ez már csak 0,1 százalékos gyengülés napi szinten.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.