BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Zuhanó repülésben a vagyonkezelő részvénye

Nyáron 200 millió osztalékot fizetett a Forrás.

Hétfőn napközben bő 8 százalékos zuhanással a Forrás osztalékelsőbbségi részvénye vezette a vesztesek listáját a pesti tőzsdén. Bár a forgalom a 100 ezer forintot sem érte el. A vagyonkezelő társaság kereskedési időben tette közzé féléves gyorsjelentését a BÉT honlapján. Az eladásra még a közzététel előtt került sor, két pakettben.

_VEZ4356-1, bét, tőzsde
Nem várták meg a gyorsjelentést az eladók / Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

Csoportszinten az értékesítés nettó árbevétele az idei első félévben 11,005 milliárd forint volt, szemben az egy évvel korábbi azonos időszakban könyvelt 9,04 milliárd forinttal. Az adózott eredmény 3,6 milliárd forint volt, szemben a tavalyi első 6 hónapban elért 819 millióval.

Az első félévi EBITDA 2,04 milliárd forint,

 míg a tavaly 669 millió volt az első félévben.   

A társaság augusztusban 200 millió forint osztalékot fizetett, ami a B sorozatban részvényenként 50 forintot jelentett, 1390 forintos árfolyam mellett. Most a Forrás B sorozatú részvénye 1450 forinton forog.

A társaság a vagyonkezelési, az ingatlankezelési és a likvid, tőzsdei értékpapír portfolió mellett az elmúlt egy évben további két portfóliót alakított ki: a gépiparit, és napelemest.  

A gépipari portfólióba került a fémszerkezeteket gyártó Kiss és Társa Vas- és Fémipari Kft. 100 százalékos üzletrésze, valamint a kandallógyártó iparág meghatározó szereplője, a VÁLL-KER Kft. 86,26 százalékos üzletrésze. Továbbá a szerszámgépgyártással foglalkozó M-Technologies Kft. 50 százalékos üzletrésze. Míg a napelemes portfólióba 29 naperőműveket üzemeltető társaság került.

A társaság 85 százalékos nagytulajdonosa az Arago Befektetési Holding. A többi közkézhányad. 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.