BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kínai mozdonyok a hazai pályán?

Ugrásszerűen nőhet a Magyarországra és Magyarországon keresztül Európába utazó kínai turisták, üzletemberek és befektetők száma annak köszönhetően, hogy tegnap megnyílt a magyar konzulátus vízumkiadó helyisége a kínai Csungkingban. A helyiséget Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter, a magyar–kínai gazdasági kapcsolatokért felelős kormánybiztos nyitotta meg. Szerinte a közel 1,4 milliárdos kínai piac esetében a magyar export szempontjából kiemelt jelentőségű a kapcsolatok fejlesztése a belső-kínai térséggel is.

Fellegi Tamás kínai körútjának eddigi állomásain találkozott, például Csou Hsziao-csuannal, a kínai jegybank elnökével, a BorsodChem többségi tulajdonosával, a Wanhua Industrial Group vezetőivel, és Taj Ping-kuo kínai államtanácsossal, akinek hangsúlyozta: a magyar kormány nyitott az együttműködésre a monetáris, az infrastruktúra, a távközlési és kulturális, valamint a polgári légi szállítás területén is.

Szarvas Ferenc, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója együttműködési megállapodást írt alá a China Railway Construction Corporation vezetőjével. A világ egyik vezető integrált építőipari vállalatcsoportja technológiai, építési és finanszírozási eszközökkel vesz részt a MÁV korszerűsítésében – közölte az MTI-Eco. Az együttműködés kiterjed a vasútvonalak korszerűsítésére, az új vasútvonalak felmérésére, tervezésére és megépítésére, valamint mozdonyok és vasúti berendezések szállítására és gyártására. Haladéktalanul munkacsoportot hoznak létre az együttműködés kereteinek kialakítására. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.