BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Milliókat spórolna a kormány az iPadekkel

A kormány számításai szerint havi másfél-két millió forintot spórolhatnak azzal, hogy a jövőben a közigazgatási államtitkári értekezleteken és a kormányüléseken iratok helyett iPadet használnak a jelenlévők – áll a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium távirati irodához eljuttatott közleményében, amelyben lapunk e témával foglalkozó tegnapi cikkére reagált.

A hatékonyabb és olcsóbb munkavégzést célzó közbeszerzési tender végleges kiírása előtti hatásvizsgálatból kiderült: a papír nélküli munkavégzéssel csak ezt a két munkaülést tekintve havi mintegy 170 ezer forint spórolható meg. Ehhez adódnak hozzá a hatékonyabb munkavégzésből származó, nem közvetlenül jelentkező bevételek – derül ki a közleményből, amely szerint a kormány által megrendelt 120 darab, 16 gigabyte háttérkapacitású Apple táblagép beszerzési költsége darabonként és áfa nélkül 136 ezer forint. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.