BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orvosi diagnózis elérhető már androidos telefonon is

Az iPhone-alkalmazás megjelenése után egy hónappal már az androidos felhasználók számára is elérhető a WebLib szoftverfejlesztő cég ingyenes egészségügyi keresője, a HealthMash. Az új fejlesztések eredményeként ma már a világ bármely tájáról okostelefonon is hozzájuthatunk orvosi információkhoz az egészségügyi kereső segítségével. A folyamatosan frissülő, több millió egészségügyi kifejezést, diagnózist, gyógymódot, kezelési módszert, kísérleti fázisban lévő terápiát tartalmazó tudásbázis mind a szakemberek, mind a laikusok számára gyors és hatékony segítséget jelent a különböző betegségekkel kapcsolatos kérdések megválaszolásában.

Jóföldi Endre, a WebLib ügyvezetője szerint az alkalmazás új lehetőséget teremt az okostelefonok felhasználásának kiterjesztésben. A program igen egyszerűen használható, gyakorlatilag olyanok számára is egyértelmű válaszokat ad orvosi kérdésekben, akik eddig idegenkedtek a számítógépes tudásbázisok használatától.

A cég webes és intranetes keresésre kínál megoldásokat. Nyílt keresői közül a legismertebb a Johu.hu. Itthoni referenciáik között található a Debreceni Egyetem és a Magyar Tudományos Akadémia könyvtári adatbázis-kereső megoldásainak kifejlesztése és működtetése. Fejlesztéseiket használja az Egyesült Államok több könyvtári, egészségügyi adatbázisa, illetve intézményi keresője. Megbízóik között található a NIH Library, az Elsevier, a National Library of Medicine, a ScienceRoll Medical Search. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.