BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem zárnak be kórházakat a fővárosban

Az állam átvenné a fővárosi egészségügy intézményeket. itt koncentrálódik ugyanis az országos ellátórendszer 40 százaléka. Nem zárnak be kórházakat, de ésszerűsítik a közbeszerzéseket, a megtakarított pénzt bérekre fordítják. Az egyeztetések most zajlanak.

Átalakítják a budapesti egészségügyi ellátórendszert, de nem zárnak be kórházakat  - mondta Szócska Miklós, egészségügyi államtitkár mai sajtótájékoztatóján. Szakértői egyeztetések folynak, s e hónap folyamán a budapesti ellátó intézményekkel való egyeztetés következik -  tette hozzá az államtitkár.

A szocialisták vasárnap egy kormány-előterjesztésre hivatkozva mondták, hogy minden második budapesti kórházra lakat kerülhet. Az nem titok, hogy az állam átvenné a budapesti intézményeket, itt koncentrálódik ugyanis az országos ellátó rendszer negyven százaléka, miközben a betegek többsége elégedetlen a szolgáltatásokkal – mondta az államtitkár, de szó sincs kórházbezárásokról. A tizenkét fővárosi intézmény integrációja azt jelentheti, hogy közös közbeszerzésekkel ésszerűbbé válhat a gazdálkodásuk, a betegek ellátása szervezettebb, így pénz takarítható meg. Ez a változtatási szándék azonban nemcsak a fővárosban, hanem máshol is érvényes. Az államtitkár azt szeretné, ha a megtakarításokból nyert összeget az orvosok bérére fordítanák. A tervek szerint a fővárosban három sürgősségi központot hoznának létre, amely a nap 24 órájában fogadná a betegeket, ezzel párhuzamosan átszabnák a többi intézmény feladatait is.

 

 

Világgazdaság Online-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.