BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Telenor: csökkenő bevétel- és profitadatok

Mintegy 1,7 milliárd forinttal maradt el a Telenor Zrt. árbevétele az egy évvel korábbitól, ezt a cég azzal magyarázza, hogy a hívásvégződtetési díjak tavaly decemberi csökkentése miatt visszaesett az öszszekapcsolásból származó öszszeg – derül ki a társaság közleményéből. Eközben az adatátviteli szolgáltatásokból származó árbevétel enyhén növekedett, s részben ellensúlyozta a lakossági hangalapú árbevétel csökkenését. Javarészt a közvetlen költségként a negyedévre elszámolt 2,3 milliárd forintos távközlési különadó miatt csökkent 3,4 milliárddal az EBITDA egyszeri tételek levonása előtti nominális öszszege. Az EBIT 4,4 milliárd forinttal volt kisebb éves összevetésben az idei első három hónapban. Csökkenésének oka az alacsonyabb EBITDA és a hálózati eszközök cseréje miatt 2 milliárd forinttal nagyobb értékcsökkenési leírás. A működési költség az előző év szintjén maradt. Az idei első három hónapban döntően hálózatfejlesztésre fordított CAPEX viszont 350 millióval haladta meg a múlt év első negyedévi mutatót. A Telenor részesedése a teljes mobilpiacon a ténylegesen aktív kártyák száma alapján 32,36, a mobilinternet-szegmensben pedig 26,41 százalék volt március végén.

„Első negyedévi eredményeink azt mutatják, hogy Magyarországon továbbra is visszafogott a lakossági fogyasztás. Pénzügyi eredményeinket azonban az öszszekapcsolásból származó bevételek csökkenése és a távközlési különadó határozta meg leginkább. A jövőben további jelentős növekedési lehetőséget látunk a mobilinternetben” – nyilatkozott a gyorsjelentés kapcsán Christopher Laska, a Telenor Magyarország Zrt. vezérigazgatója. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.