BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A ZTE is nagyban tervez

Az okostelefonok hazai szervizéről már megállapodtak

Otthoni riválisához, a Huaweihez hasonló nagyszabású terveket fontolgat Magyarországgal kapcsolatban a kínai ZTE Corp. is. Az elképzelések szerint az első körben idetelepítenék a távol-keleti társaság okostelefonjainak európai szintű szervizét, nálunk épülne ki a készülékek ugyancsak európai logisztikai bázisa. A későbbiekben pedig akár magyarországi gyártás is szóba jöhet – értesült a Világgazdaság. Az információkat lapunk megkeresésére Helfrich István, a ZTE Hungary Kft. értékesítési igazgatója megerősítette. Hozzátette, az ezzel kapcsolatos vizsgálódások, a különféle helyszínek és üzleti partnerek felkutatása egy éve indult, konkrét döntés azonban egyelőre egyik ügyben sem született.

Nem így a Magyarországon eladott ZTE okostelefonok szervizével kapcsolatban, amelyről a napokban megállapodást írtak alá. Ennek alapján a készülékek itteni javítószolgálatára a kínai cég az E-Care Solutions Kft.-vel kötött szerződést. Az E-Care Solutions Kft. 2004 óta végez szerviz- és tesztszolgáltatásokat a magyarországi intelligens mobileszközök piacán. A debreceni vállalkozás a DBH kockázatitőke-csoport egyik érdekeltsége.

„A ZTE Corporationnel aláírt szerződés eredményeként a HTC mellett már a második kínai stratégiai partnert üdvözölhetjük vevőink között. A kínai cég előtt komoly lehetőségek nyíltak meg az európai távközlési piacon” – nyilatkozta a bejelentés kapcsán Erdei Sándor, a DBH csoport vezérigazgatója. Az elmúlt 17 évben a DBH Group számos kockázatitőke-befektetést hajtott végre Magyarországon.

A ZTE Corp. 2007 óta forgalmaz a magyarországi piacon mobilhálózati eszközöket, adatkártyákat, illetve saját márkás mobiltelefonokat. Eddigi legnagyobb itteni megbízását tavaly kapta a Telenor Magyarországtól. A hazai szolgáltató a múlt év nyarán a kínai céget bízta meg magyarországi mobilhálózatának teljes újjáépítésével. Erre mintegy 200 millió euró (58-60 milliárd forint) értékű keretszerződést kötött. A hálózat így már alkalmas lesz az új generációs (LTE) széles sávú technológiára is. Ezen a mobilinternet letöltési sebessége névlegesen elérheti a 100 megabit/másodpercet is, ezzel egy átlagos méretű film hat perc alatt tölthető le. A szerződésben az operátor a távol-keleti cégre bízza a hálózat üzemeltetését is. A projekt első szakasza, a hálózat elemeinek a cseréje, két éven belül lezajlik. S. Gy.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.