BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az újfajta szolgáltatások iránt nő az igény

Manapság az okostelefonok a mobilszolgáltatók kínálatában központi szerepet kapnak. A szolgáltatók számára ugyanakkor egyszerre lehetőség és komoly kihívás is ezeknek a készüléktípusoknak a térnyerése, mivel önmagukban az eszközök egy idő után veszítenek vonzerejükből, ha nem társulnak hozzájuk újszerű szolgáltatások – mutatnak rá a BellResearch elemzői.

A fogyasztók számára vonzó, új mobilos megoldások között az egyik legígéretesebb az érintésen alapuló rádiófrekvenciás kommunikáció, a Near Field Communication (NFC). Három szempontból kifejezetten perspektivikusnak tűnik: a mobilfizetés, a beléptetés és a kódfelismeréssel megvalósuló információlehívás terén.

Itthon a 15–45 éves korosztályban 93 százalékos a mobilpenetráció. Ez nem jelenti azt, hogy ezek a készülékek alkalmasak is az NFC-re, hiszen ma még csupán néhány, viszonylag drága modell támogatja a megoldást.

A mobiltelefon-állomány döntő hányada néhány év alatt lecserélődik, így a gyártók ígéretei alapján három-négy éven belül a hazánkban értékesített készülékek jelentős része már NFC-csippel ellátott lehet. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.