BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hordár helyett robot a high-tech hotelben

Jövőhotel. Hordár helyett robot fogadja a vendéget, a szobák mobiltelefonnal nyílnak, s érintőképernyőn rendelhetők az ételek és italok – néhány újdonság, amellyel egyre több szálloda csalogatja az ügyfeleit. S bár ezek mindegyike még nem mindennapos, a széles sávú internet, a hangmentesen működő hűtőszekrény, a laptop és a gigantikus laptévé már természetes tartozék a high-tech hotelekben. A WC-kagylók és bidék fűtött peremet kapnak, a vécétetők hangszigeteltek, a fürdőszobatükrök pedig a legnagyobb gőzben is páramentesek maradnak.

Csúcsváltozata a japán kapszulahoteleknek is van. A „csö-vekben” kiváló a hangszigetelés, a klíma a test bioritmusához igazodik. Az „ébresztés” és az „altatás” is különleges: az esti világítás az alvási időhöz közelítve fokozatosan sötétedik, a reggeli program napfelkeltét imitál.

Európában a poznani Blow Up Hall kínálja a legfurcsább élményt: a recepción pszichológiai alapon osztják a kulcsokat. A vendég kezébe nyomnak 3 színt, 3 számot és 3 képet, és a választottak alapján kapnak szobát, ahova egy mobiltelefon fényjelzése irányítja a lakókat.

Néhány szállodában pedig már e-inas is van: a webes alkalmazás kompatibilis a legtöbb mobiltelefonnal, a vendég így azonnal hozzáfér a hotel szolgáltatásaihoz. n Varga

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.