BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nordtelekom igen a Beltáv-ügyletre

A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Nordtelekom tulajdonosai a héten tartott közgyűlésen támogatták a távközlési cég igazgatóságának akvizíciós javaslatát a Beltáv ügyfeleinek és hálózatának megvásárlására. Egyben elfogadták a részben ehhez szükséges és korábban elhatározott alaptőke-növelés jegyzési határidejének meghosszabbítását. Az emelés keretében a vállalat jegyzett tőkéje minimum 25, de akár 125 százalékkal is bővülhet. Az igazgatóság tervei szerint a tőkenövelésből befolyó pénzből maximum 200 millió forintot fordít a Beltáv akvizícióra. A Nordtelekom vezetése a következő hónapokban fejezi be a megvásárolni kívánt cég átvilágítását.

A Nordtelekom és a Beltáv kapcsolata hosszú múltra tekint vissza, az utóbbi tulajdonában van ugyanis a Nordtelekom részvényeinek az 55 százaléka. Utóbbi cég a növekedési terveivel összhangban nemrég határozott arról is, bővíti az értékesítési hálózatát. A társaság ugyanis a következő években – többek között a tőkeemelés által teremtett pénzügyi forrásokkal – tovább akarja erősíteni a távközlési piacon betöltött pozícióját. A tőzsdei megjelenés egyik célja is az volt, hogy aktív szereplője lehessen az ágazatban zajló konszolidációnak.

A Nordtelekom a hazai internetpiac egyik szereplője, részvényeit 2009-ben vezették be a Budapesti Értéktőzsdére.

A társaság elődjét 1995-ben alapították amerikai szakemberek. A céget 1999-ben felvásárolta a Telenor, ezt követően Nextra néven nyújtott szolgáltatásokat. A jelenlegi magyar befektetőcsoport 2006-tól irányítja a vállalatot. S. Gy.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.