BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Felemás szezonzáró

Jól teljesített a beutazó- és a konferencia-, gyengébben a belföldi turizmus

Az előzetesen tervezettnél sokkal jobb adatokat produkált a beutazó- és a konferenciaturizmus az év eddig eltelt részében, a belföldi turizmus azonban nagyon megszenvedte a nyári rossz időt – nyilatkozta lapunknak Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója. Utóbbi helyzetén rontott az is, hogy a cafeteriaszabályok változása miatt az üdülési csekkek forgalma jelentősen visszaesett, a Széchenyi Pihenő kártya elterjedése a rendszer felállításának időigényessége miatt pedig jövőre várható csak. Mindez elsősorban a vidéki szállodákat sújtotta.

A konferenciaturizmus viszont kimondottan virágzik, az év első felében 32 százalékkal több nemzetközi konferenciát rendeztek hazánkban, mint egy évvel korábban, és a résztvevők száma is harmadával nőtt. Az uniós elnökség, illetve annak hivatalos eseményei a szállodaszövetség felmérése szerint közvetlenül közel 40 ezer vendégéjszakát generáltak, ez kevesebb, mint egy százaléka Budapest éves vendégéjszakaszámának. A soros elnökség „farvizén” megszervezett egyéb szakmai konferenciákkal, iparági kongresszusokkal és egyéb nem formálisan hozzá kapcsolódó rendezvényekkel együtt azonban már közel 100 ezer vendégéjszaka-többlet keletkezett az idei év első hat hónapjában, túlnyomórészt a fővárosban. 6. oldal

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.