BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kulináris leckekönyv az igazán igényeseknek

Ízelítő. Ki ne imádna jót enni, ráadásul jó helyen és jó áron? Az Alexandra Kiadó étteremkalauza, amely a független és szakmailag hiteles étteremkritika megvalósítását tűzte ki célul, immár negyedik éve segít a választásban, s továbbra is a legfontosabb feladatának tekinti, hogy hiteles, megbízható iránytűként informáljon a hazai éttermek jellegéről, teljesítményéről, kínálatáról. Több mint 330 étteremteszt, kulináris teljesítmény eredményeit tartalmazza az idei kiadvány, amely döntően a konyha teljesítményére összpontosít, de figyelembe veszi a szervizt, az italkínálat színvonalát és az ár-érték arányt is. „Ma már Magyarországon is elmondhatjuk, hogy sok a jó vendéglő, és talán több jó nyílik meg, mint rossz, s több rossz zár be, mint jó” – írja a könyv előszavában Matyi Dezső, a kiadó tulajdonos-vezetője.

Az Alexandra zsűrije szerint az Onyx Étterem (Gerbeaud Ház, Budapest) lett az év étterme, s bármilyen hihetetlen, tökfőzelékükkel, töltött karalábéjukkal és somlói galuskájukkal vívták ki ezt az elismerést. Az idei kalauz persze sok más meglepetéssel is szolgál. Megtudhatjuk belőle például azt, hogy Huszár Krisztián (Mák Bisztró, Budapest) lett az év konyhafőnöke egyénien markáns, kísérletező stílusával, amelynek egyik sikeres terméke a mangalicafül vinaigrette-tel. S ki gondolta volna, hogy az ország legjobb pizzáját a Miskolc közelében lévő Encsen készítik? Az ezzel büszkélkedő „Anyukám mondta” névre hallgató étterem tulajdonosa, Dudás Szabolcs is bekerült az év felfedezettjei közé. Ugyanebbe a kategóriába választották be Zalaegerszegről a Piac Bistro tulajdonos-szakácsát, Pál Jánost, aki a helyi piac kínálatából készíti finomabbnál finomabb ételeit. n VG

Alexandra Étteremkalauz, Pécsi Direkt Kft., 2011, 353 oldal

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.