BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Eredmények a Richternél

Gyógyszer Felfüggesztették tegnap néhány percre a Richter-papírok kereskedését a tőzsdén, mivel az árfolyamuk több mint 10 százalékkal erősödött. Az ok: a Richter Gedeon Nyrt. a BÉT honlapján bejelentette, hogy pozitív eredménnyel zárult a társaság és az amerikai Forest Laboratories Inc. közös gyógyszerkutatásának III. klinikai fázisa.

A gyógyszercég kutatói által kifejlesztett cariprazine (RGH–188) antipszichotikus készítménnyel I. típusú bipoláris betegségben szenvedő, akut mániás betegek körében végezték el a klinikai vizsgálatok III. fázisát. A betegek szignifikáns tüneti javulást mutattak a placebóval kezelt betegekhez képest.

Az adatok további elemzését a következő hetekben fejezik be. Beke Zsuzsa, a cég PR-vezetője szerint 2014-ben várható  a törzskönyvezés és a készítmény piaci bevezetése. A Richter és a Forest évek óta közösen fejleszti a cariprazine-t,  a II. klinikai vizsgálat pozitív eredményét 2008 második felében jelentették be.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.