BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mobiltelefonnal is fizethetünk

Tegnap óta mobiltelefonnal is tud számlát feladni, internetes vásárláskor fizetni és telefonkártyát feltölteni, akinek MasterCard kártyája van. Az új fizetési módszer az első az országban, amely banktól és mobilszolgáltatótól függetlenül vehető igénybe.

A mobiltelefonokat virtuális bankkártyává lehet változtatni a MasterCard-tulajdonosok – az FHB csoport, a Magyar Telekom, a Telenor és a Cellum Zrt. – együttműködésének köszönhetően. Akinek okostelefonja van, az egy ingyenes szoftver letöltésével teheti ezt meg. A régi telefonok gazdái pedig telefonszolgáltatójuknál kérhetik, hogy SIM kártyájukat tegye alkalmassá erre a célra.

Az új szolgáltatás segítségével a QR (Quick Response) kóddal ellátott számlákat lehet kiegyenlíteni, olyan webáruházakban lehet fizetni, amelyek az FHB Bankkal állnak kapcsolatban, és a T-Mobile, valamint a Telenor telefonkártyáit lehet feltölteni. A két telefontársaság és a T-Home számláinak kiegyenlítése mellett a Bookline, a BónuszBrigád, a Bortársaság és a G-Roby kínálatából lehet vásárolni. A szolgáltatók az elfogadóhelyek bővítése mellett a személyek közötti pénzküldési funkció bevezetését is tervezik.

A szoftver letöltése és regisztrációja után a bankkártyát telefonon regisztrálni kell, ennek egyszeri díja 99 forint. Ezen és a mobil-adatforgalom költségein felül a szolgáltatásért nem kell fizetni. Ezután a vásárlónak már nem kell minden fizetéskor megadni a kártya adatait.

A Citibank a napokban magyarországi vállalkozói ügyfelei számára indított egy telefonos szolgáltatást. Az ügyfelek az

e-mailen, illetve faxon átküldött szokásos értesítések kiegészítéseként SMS- vagy e-mail üzeneteket is kapnak a banktól a mobiltelefonjukra, ahonnan az átutalásokhoz kapcsolódó, rájuk váró jóváhagyásokat is el tudják intézni. A szolgáltatás jelenleg 24 országban működik, és az év végén már több mint 100 országban lesz elérhető.

Kínai bankkártyákat is elfogad az OTP Bank

Tegnap óta a China Union Pay (CUP) által kibocsátott bankkártyákat is elfogadják az OTP Bank pénzkiadó automatái és a kereskedelmi egységekben lévő POS termináljai. A hitelintézet az év végéig mintegy 15 ezer terminálon teszi lehetővé az Union Pay kártyák használatát. A bank szolgáltató partnere, az E-Group CUP Gateway Zrt. regionális CUP-fizetési adatközpontot hozott létre Budapesten, hogy Kelet-Közép-Európában az Union Pay kártyák elfogadásához és későbbi kibocsátásához szükséges infrastruktúrát és műszaki hátteret biztosítsa. Mivel a CUP Németországban és Franciaországban is megkezdte a Union Pay kártyák kibocsátását, ezekből az országokból is érkezhetnek az OTP Bank hálózatát használó kártyabirtokosok. A CUP és az OTP Bank együttműködésének alapja, hogy Magyarország egyre kedveltebb úti célnak számít a kínai turisták körében. Tavaly 20 százalékkal, 36 ezer főre nőtt az ideérkezők száma.


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.