BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Felbolydul az idén a mobilpiac

Belépők A frekvenciatender nyertese és három virtuális szolgáltató érkezhet

Akár négy új szereplővel is bővülhet az idén a hazai mobilpiac, mivel a 900 megahertzes frekvenciatender

nyertese mellett három virtuális szolgáltató is piacra léphet. Elsőként még május előtt a Vodafone és a Tesco közös társasága, a Tesco Mobile debütálhat, őket követheti – a korábbi tapasztalatok alapján várhatóan csak az év második felében – a frekvenciapályázat nyertese, azaz minden bizonnyal a posta, az MVM és az MFB alkotta konzorcium, de még az idén várható a Business Telecom, s nem kizárt, hogy hamarosan mobilszolgáltatást indít a Lidl áruházlánc is.

Miközben a kínálati oldal látványosan bővül az idén, a hangalapú szolgáltatások iránti kereslet – az elmúlt évekhez hasonlóan – várhatóan tovább szűkül 2012-ben, azaz akárcsak 2011-ben, csökkenhet az előfizetések száma. A piac motorja ennek megfelelően ugyanúgy, mint az elmúlt évben, a mobiladat-piac lehet, így nem meglepő, hogy a már piacon lévő három szolgáltató gőzerővel fejleszti hálózatát, hogy minél szélesebb vásárlói kör számára tegye elérhetővé a mobilszélessávot.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.