BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szentgotthárdról viszik az Opel-motort az USA-ba

Közel 50 százalékkal növeli motortermelését és a tengerentúlra is szállít a szentgotthárdi Opel-gyár, pedig még be sem fejeződött a félmilliárd eurós kapacitásbővítő beruházás.

Ebben az évben a tavalyinál 100 ezerrel több, összesen mintegy 320 ezer kész motor hagyja el az Opel Szentgotthárd Kft. szereldéjét, pedig az épülő új motorgyárban csak decemberben kezdődik meg a sorozatgyártás – mondta lapunknak Solt Tamás, a vállalat ügyvezető igazgatója.

Az idei termelésnövekedés annak köszönhető, hogy a napokban megkezdődött a komplett motorok szállítása Kínába, Dél-Koreába és Mexikóba. Júniustól pedig havonta 15 ezer motort küldenek Szentgotthárdról abba a detroiti üzembe, ahol a Chevrolet Cruze készül az amerikai piac számára.

Az Egyesült Államokat leszámítva a többiek bejáratott piacoknak számítnak az Opel Szentgotthárd számára, hiszen másfél éve kezdődött a motorkomponensek – és kisebb darabszámban – a motorok szállítása az ottani General Motors- gyárak számára. Mindez egyben azzal járt együtt, hogy a szeptemberben még csak 600 embernek munkát adó gyár ma nyolcszázat foglalkoztat, és év végéig eléri az ezret az alkalmazottak száma.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.