BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hosszabbított az OTP Bank

Eredményes volt az OTP Bank mikro- és kisvállalkozásoknak indított Széchenyi 50 hitelprogramja, ezért a hitelintézet április 13-ig meghosszabbítja a programot és az ahhoz kapcsolódó számlanyitási akciót – hangzott el a hitelintézet által megrendezett tegnapi háttérbeszélgetésen.

Az OTP Bank 2011 őszén indította el a programot, amelynek keretében az indikatív – nem kötelező – ajánlattal megkeresett vállalkozások az év végéig több mint 6 milliárd forint öszszegben kötöttek hitelszerződést, és további 1,5 milliárd forint összegben szerződtek a bank egyéb, a Széchenyi 50 programon kívüli termékeire. A program ideje alatt a vállalkozások közel 6 ezer új vállalkozói számlát, illetve csomagot nyitottak, amit a bank akciója is támogatott. Ennek is köszönhetően csak 2011. október–decemberben 31 százalékkal nőtt a számlanyitások száma az előző negyedévhez képest.

Csonka Tibor, az OTP Bank mikro- és kisvállalati igazgatóságának vezetője közölte: a program meghosszabbításával a bank az idén további ötezer, olyan mikro- és kisvállalkozásnak küld indikatív ajánlatot, amelynek tavaly nem adott, illetve amellyel eddig nem volt kapcsolata. A hitelajánlatok értéke 12 és 25 millió forint között lehet.

Az OTP Bank kkv-konjunktúra-indexének tanúsága szerint viszont – amelyet a Policy Agendával együttműködésben alakítottak ki – a kis- és középvállalkozásokat is érzékenyen érinti a lassuló gazdasági növekedés és az eurózóna adósságválsága: a cégvezetők jövőbe vetett bizalmát tükröző mutató értéke fél év alatt 8 százalékponttal csökkent. Figyelemre méltó viszont, hogy a megkérdezett vállalkozások 54 százalékának szüksége lenne valamilyen hitelforrásra, és e cégek közel négyötöde úgy véli, képes is lenne kitermelni az igényelt hitelösszeget.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.