BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lemondhatnak az ingyenes utazásról a BKV dolgozók családtagjai

A BKV Zrt. Igazgatósága úgy döntött: a Kollektív Szerződés lejárta után, vagyis 2012. március 4-étől is biztosítja a BKV-s dolgozóknak az „U” jelű utazási igazolványt, azaz a BKV járatain való ingyenes utazás lehetőségét.

A BKV Zrt. finanszírozási helyzetére tekintettel azonban a családtagok – és egyéb, a dolgozókon túl ingyenes utazásra jogosultak – utazási igazolványait nem hosszabbítjuk meg, hanem a korábbi, február végi érvényességi idő tolódik ki március 3-án 24 óráig. Számukra március 4-én üzemkezdettől az ingyenes utazás lehetősége megszűnik. A BKV dolgozók – a korábbi évek gyakorlatának megfelelően – érvényesíthetik igazolványaikat – olvasható a cég közleményében.

A döntés meghozatalakor az Igazgatóság célja az volt, hogy – a BKV finanszírozási válsághelyzete mellett a költségtakarékosságot szem előtt tartva – továbbra is biztosítsa a Társaság dolgozóinak a munkába járáshoz szükséges juttatást.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.