BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hasít a Henkel

A Henkel árbevétele 2012 második negyedévében 6,4 százalékkal, 4,206 milliárd euróra nőtt, jelentette a vállalat.

A Henkel a nehéz piaci körülmények ellenére a második negyedévben is jó teljesítményt nyújtott. Minden üzletágunkban növekvő nyereséget értünk el, és EBIT marzsunk is jelentős mértékben növekedett. A második negyedévben elért stabil eredmények emellett jól mutatják, hogy folyamatosan a stratégiai prioritásokra koncentrálunk. Ezáltal fontos lépést tettünk a 2012-es céljaink elérése felé – mondta Kasper Rorsted, a Henkel igazgatóságának elnöke.

A Henkel árbevétele 2012 második negyedévében 4,206 milliárd euró volt, ez 6,4 százalékos növekedést jelent az előző év azonos negyedévéhez képest. A szerves árbevétel – az árfolyamhatások és felvásárlások/befektetés-megszüntetések hatásainak kiszűrése utáni árbevétel – 4,0 százalékkal nőtt, ami tartós növekedést jelent az előző év azonos negyedévéhez képest.

A pozitív eredményekhez mindhárom üzletág hozzájárult. A Mosó- és háztartási tisztítószerek üzletág erős, 5,1 százalékos szerves növekedést mutatott; a Kozmetika üzletág szerves árbevétel-növekedése stabil 2,8 százalék volt, az Adhesive Technologies (ragasztás technológiák) üzletág pedig szintén stabil, 3,6 százalékos szerves árbevétel-növekedést ért el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.