BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erősítene Magyarországon a Kaspersky

Jelentősen megerősítené pozícióit a kelet-közép-európai piacon – így természetesen Magyarországon is – a világ egyik legnagyobb végpontvédelmi biztonsági megoldásokat gyártó cégének számító Kaspersky Lab.

A Kaspersky Lab jelenleg a hatodik legnagyobb biztonságiszoftver-gyártó cég a régióban, a társaság célja azonban, hogy három éven belül az ágazat három legnagyobb szereplője között tartsák számon mind hazánkban, mind a közép-európai térségben – jelezte a Világgazdaságnak Andis Steinmanis, az orosz vállalat Baltikumért, Magyarországért, Csehországért és Szlovákiáért felelős ügyvezető igazgatója.

A vállalat a piaci térnyerés érdekében aktív kommunikációs kampányba kezdett: a cég közelmúltban leszerződött egy hazai PR-, valamint egy rendezvényszervező ügynökséggel, illetve a napokban megnyitották első magyarországi online áruházukat, a jövőben értékesítési hálózatuk további fejlesztését tervezik. Andis Steinmanis elmondta: a Kaspersky jellemzően helyi drisztribútorokon keresztül veszi fel a kapcsolatot a kiskereskedelmi láncokkal vagy a végfelhasználókkal. A társaságnak hazánkban jelenleg két ilyen partnere van, terveik szerint ezek száma a jövőben emelkedhet.

Az ügyvezető jelezte: a céges ügyfelek számára hamarosan új termékeket dobnak piacra, azaz a vállalati szegmensben is erősítené pozícióit a társaság.

A Kaspersky Lab várakozásai szerint – ahogy ezt Stefan Tanase vezető biztonsági kutató elmondta – a szektor motorja a következő években a különböző mobileszközök védelme lehet. Bár ezen a téren térségünk némi lemaradásban van a nyugati országokhoz képest, az okostelefonok és táblagépek biztonsága egyre fontosabb lesz régiónkban is. A szakember hozzátette: ez kihívás elé állítja a biztonságiszoftvergyártókat is, hiszen a különböző operációs rendszerek korábban ismeretlen támadásoknak lehetnek kitéve.

Mobilmotor

Robbanásszerű növekedést mutathat a mobileszközök védelmére kifejlesztett biztonsági szoftverek globális forgalma a következő években. A piackutatók előrejelzései alapján éves szinten akár 50 százalékot is meghaladó mértékben bővülhet a piac a jövőben. A Visiongain becslése szerint például az idén ilyen célra 1,6 milliárd dollárt fordíthatnak világszerte a fogyasztók, 2017-ben azonban már a 15 milliárdot közelítheti a forgalom. A növekedés egyelőre elsősorban a vállalati szférában tapasztalt keresletmegugrásnak köszönhető.


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.