BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Budapest még nincs a legjobban behálózott városok között

Rangsor Az Ericsson az elmúlt hetekben hozta nyilvánosságra a „Networked Society City Index” (Hálózatba kapcsolt társadalom) rangsorát és jelentését, amely azt vizsgálja, hogyan használják ki az információs és kommunikációs technológiák (IKT) nyújtotta előnyöket a világ 25 legnagyobb városában.

Míg a korábbiakban kiadott két jelentés a városoknak és a lakosságnak nyújtott előnyökre összpontosított, a mostani felmérés a vállalkozásoknál jelentkező hozadékokat vizsgálja. A városok gazdasági fejlettségét, üzleti életét értékelő indikátorok alkalmazásával mutatták ki, milyen összefüggés van az infokommunikációs (ICT) infrastruktúra és az általa kínált lehetőségek kihasználása között az üzleti életben. A rangsorban az első három város New York, Stockholm és London.

A jelentés megállapítja, hogy az infokommunikációs technológia szélesíti a vállalkozások lehetőségeit olyan új termékinnovációkkal, mint amilyen egyebek mellett a zene- vagy videostreaming, e-kereskedelem és felhő-szolgáltatások. Az ICT-érettség és a gazdasági fejlődés közötti szoros kapcsolatot számos esettanulmány is igazolja. Egy idén kiadott stockholmi jelentésben megállapították, hogy a szélessávú penetráció egy százalékpontos növekedése 3,8 százalékkal növeli a bejegyzett új vállalkozások számát. A rangsor első három helyén végző városokon túl az alábbi települések szerepelnek még a rangsorban: Buenos Aires, Delhi, Dakka, Dzsakarta, Isztambul, Johannesburg, Kairó, Karacsi, Lagos, Los Angeles, Manila, Mexikóváros, Moszkva, Mumbai, Párizs, Peking, Sanghaj, Sao Paulo, Sydney, Szingapúr, Szöul és Tokió.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.