BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Felhőbe költözik a webáruház is

Teljes körű online webáruház építő szolgáltatást vezetett be a közelmúltban a hazai mikro, kis- és középvállalkozások számára a Magyar Telekom. A havidíjas konstrukcióban és felhő alapon elérhető webáruház készítő és üzemeltető szoftver segítségével az érintett cégek akár pár óra alatt megnyithatják online kereskedésüket. A szoftverrel gyorsan, egyszerűen és költséghatékonyan építhető fel a webáruház, amely keresőoptimalizált is egyben, tehát nem kell attól félni, hogy az új online üzlet elvész majd az internetes áruházak tengerében.

A távközlési nagyvállalat szakértői szerint már az egy-két fős mikrovállalkozásoknak is megéri az előfizetés. A tapasztalatok szerint az ebben az üzleti körben webshopot üzemeltetők zöme most egyedi, nagy beruházást és saját fejlesztést igénylő megoldást használ. A havidíjas program viszont azon túl, hogy tartalmazza az alapvető webáruház funkciókat, vásárlásra ösztönző és marketing funkciókkal is rendelkezik. Miközben az ügyfelek az oldalon böngésznek, láthatják a legtöbbet vásárolt, legújabb, vagy kapcsolódó akciós termékeket. A termékekről értékelés is adható, ami azért fontos, mert a leendő vevők leginkább a korábbi vevők véleményére adnak. A programban van lehetőség a divatos kuponakciókra és a termékekkel kapcsolatos megosztásokra a közösségi oldalakon is. A szoftver a számítógép böngészőjében működik, így nem igényel telepítést, a felhő alapú elérés miatt bármely számítógépről, okostelefonról és táblagépről is használható.

A Magyar Telekom felmérést végzett a saját mikro- és kkv ügyfélkörében a webáruház működtetésének az előnyeiről. A válaszadóknak a harmada szerint azért jó, mert olyan ügyfeleket is el lehet vele érni, akiket egyéb úton nem tudnának. Valamivel több mint az egyötödük szerint egy ilyen vállalkozás beindításához kevesebb beruházásra van szükség. Nem utolsó szempont az sem, ezt a válaszadók közel harmada állítja, hogy a webáruháznak alacsony a fenntartási költsége, mivel nincs szükség üzlethelyiségre, jelentős raktárkészletre. Sőt az egész otthonról is menedzselhető.

Az elmúlt hetekben piacra dobott webáruház építő szolgáltatás, nem az első felhő alapú megoldás, amit a Telekom kínál a hazai kkv-knak. A távközlési nagyvállalat az idei nyár elején vezette be a kis- és középvállalati ügyfélkör számára az online számlázó megoldását, amely teljes értékű megoldást nyújt a vevő- és partnertörzs kezeléstől kezdve, a terméktörzs kezelésen át, a számlakészítés és statisztikai modul kialakításáig bezárólag.

A számlázási rendszer bevezetése sem igényel semmiféle beruházást, mivel ez is ugyancsak havi díjas alapon érhető el, ennek megfelelően üzemeltetési költsége sincs, továbbá egyáltalán nem kell frissíteni sem; a program automatikusan követi a változásokat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.