BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Legalább egy évet késik az Apple-űrhajó startja

Akadályok A jelek szerint a termékeivel sikert sikerre halmozó Apple számára is akadnak nehezen megvalósítható projektek, a társaság új központjának építése komoly késlekedést szenved a Bloomberg beszámolója szerint. A számos vélemény szerint a hollywoodi filmesek által megálmodott idegen űrhajókra emlékeztető létesítmény megépítését a néhai Steve Jobs, az Apple alapítója jelentette be 2011. júniusában.

Az ambíciózus tervek szerint minimális környezeti hatása lenne az almáslogójú cég új központjának, többek között a 650 ezer négyzetlábnyi (60,4 ezer négyzetméter) napelemnek, illetve a rengeteg zöld felületnek köszönhetően. De háromszintes, földalatti parkoló, 1000 férőhelyes előadóterem és számos, egyelőre titokban tartott különlegesség is helyet kap majd a komplexumban. Az új létesítmény egyébként méreteivel is lenyűgözi majd a látogatókat, több mint 71 hektáron terül majd el. Igaz, a rohamosan bővülő Apple-csapatnak kell is a tágas tér.

Az viszont már kérdéses, hogy mikor vehetik majd használatba az Apple-alkalmazottak az új központot. Az eredeti tervek szerint 2015-re kellett volna befejezni a létesítményt, azonban egy, november közepén, a leendő komplexumnak és az Apple főhadiszállásának helyet adó Cupertino város tanácsához eljuttatott feljegyzés szerint azzal számolnak az almáslogójú társaságnál, hogy legkorábban 2014-ben kezdhetik majd meg az új központ építését, és csak 2016-ban vehetik majd teljesen birtokba a létesítményt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.