BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vérnyomásméréssel kombinálható vállalatirányítási rendszer

Elismerés Egy magyarországi fejlesztés nyerte el a régió legjobb SAP Business One bevezetéséért járó díjat

A közép-kelet-európai régió egyik legjobb projektjévé választották a budapesti székhelyű, 25 fős Hungimpex Kft.-nél lezajlott vállalatirányítási rendszer (ERP) implementálást. Az abban rejlő innovációs megoldás révén a betegnek nem kell elutaznia orvosához a naponta elvégzendő EKG-mérés miatt, és az orvos is időt takarít meg azzal, hogy csak az indokolt állapotú pácienseket hívja be.

A mindennapos vérnyomás-, vércukorszint- és más állapotmérőkhöz csatlakoztatható egységek távolról beküldött adatai valós időben jelennek meg a rendszer orvosok által elérhető felületén, akik ezek alapján dönthetnek a további lépésekről. A megoldás riasztással is fel van szerelve, azaz ha valamely érték jelentősen változik, vagy ha a beteg nem veszi be gyógyszereit, értesíti a hozzátartozókat is.

A japán Omron egészségügyi termékek hazai disztribútora azért döntött még az új rendszer mellett, hogy jobban támogassa két számjegyű növekedési stratégiáját, a 3500 kiskereskedővel való együttműködését. A szoftver révén átláthatóvá váltak az üzleti folyamatok, ezeket a cégvezetés mobileszközökön is nyomon tudja követni, s be tud avatkozni. Tervezik, hogy a későbbiekben a kereskedelmi képviselők értékesítési munkájába is bevonják a mobilos elérés előnyeit. A cégnél a rendszer bevezetése kapcsán 2–2,5 éves megtérüléssel számolnak. Az SAP német üzleti szoftveróriás sorrendben negyedszerre rendezte meg a legjobb implementációkat elismerő Quality Awards versenyét. Összesen kilenc elismerést osztottak ki, köztük volt az élelmiszeripari Kraft Foods CEE & MEA, a cseh Skoda gyár, egy szerb közigazgatási projekt és a kisvállalati szektorból a hazai Hungimpex Kft. Tavaly is volt magyar a díjazottak között, az ezüstérmet akkor a műholdas gépjárműkövetéssel foglalkozó iData Kft. hozta el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.