BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elég lesz-e a Nokiának a sikertörténetnek számító Lumia 920?

Ma délben publikálja negyedéves számait a Nokia. Az Equilor szerint pozitív meglepetés jöhet elnézve a pesszimista várakozásokat. „A befektetők azonban el is várhatják, hogy a még mindig pesszimista elemzők előrejelzéseinél jobbat hozzon a cég” – vélik. Az utóbbi időben szép teljesítményt mutatott az árfolyam, immár 3,33 eurónál jár a novemberben még 2 eurós papír.

A nulla centes elemzői EPS konszenzus tényleg kissé alulbecsültnek tűnik, hiszen a negyedik negyedéves számokban már megjelenik (és most először) a kisebb sikertörténetnek indult, új Lumia 920-as mobiltelefon értékesítése – hívják fel a figyelmet.

Az Equilor szerint az elmúlt egy-két hónapban arról kaphattunk információkat, hogy az új készüléket viszik, mint a cukrot, Németországban és Kínában is elfogytak a készletek az értékesítés kezdetekor.

„A Windows-os telefonok azonban még minidig csak ijesztően kis szeletet hasítanak ki az okostelefon-piacon, de könnyen lehet, hogy az új Nokia készülék és az azon debütáló Windows 8 rendszer átfesti az erőviszonyokat” – írják. Először ebből a gyorsjelentésből derül ki, hogy a Lumia kezdete volt-e csak ilyen szép, vagy az egész negyedévben kedvezően alakultak az értékesítési számok.

A számok az Equilor szerint szépek lehetnek – főleg a várakozásokhoz képest –, ám lehet, hogy ez kevés lesz, hogy tovább repítse az elmúlt hónapokban közel 70%-kal felértékelődő Nokia részvényeket.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.