BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Féltik az Intelt - Nem tud megküzdeni a PC-piac gyengélkedésével

Nem képes egyelőre megküzdeni a PC-piac gyengélkedése okozta nehézségekkel a világ vezető chip-gyártója, az amerikai Intel. A társaság forgalma – a cég legfrissebb gyorsjelentése szerint – zsinórban második negyedéve csökkent az október és december közötti három hónapban. A vizsgált időszakban a vállalt 13,5 milliárd dolláros árbevételt ért el, ami 3 százalékkal marad el az egy esztendővel korábbitól.

Némi öröm az ürömben, hogy bár az Intel nyeresége is csökkent, az eredmény visszaesése elmaradt a várakozásoktól, a 2,47 milliárdos profit a tavalyinál ugyan bő negyedével kevesebb, az elemzői konszenzust azonban egy hajszállal meghaladja.

Ennek ellenére a befektetők kifejezetten csalódottan fogadták az Intel híreit, minden bizonnyal a kedvezőnek éppen nem nevezhető kilátások miatt. A társaságnak nagyon komoly problémát jelent a PC-piac szűkülése. Ebben a szegmensben ugyanis a cég globális részesedése meghaladja a 80 százalékot, s így az eladások itt tapasztalt visszaesését az okostelefon és táblagép szektor növekedése – ahol jóval gyengébb az Intel – nem képes kompenzálni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.