BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kisebb eredményt várnak

A bázistól jóval elmaradó, ám az előzetesen vártnál jobb negyedik negyedről számolt be a Yahoo. Erre az évre tovább apadó profitot várnak

A vártnál jobb teljesítményről számolt be utolsó negyedéves gyorsjelentésében a Yahoo. A világ második legnépszerűbb internetes keresőjét működtető társaság a három hónapban 1,22 milliárd dolláros árbevétel mellett 190 milliós üzemi és 272 milliós adózott nyereséget könyvelt el. A forgalom 4 százalékkal meghaladta a tavalyit, a profit azonban elmaradt attól. A nyereség hanyatlása ugyanakkor a befektetőket nem keserítette el, hiszen az elemzők kisebb mértékű árbevétel-gyarapodást, és nagyobb profitcsökkenést vártak.

A cégvezetés viszont a vártnál alacsonyabb prognózist tett közzé a folyó negyedévre, és a 2013-as esztendő egészére is. A vállalatnál arra számítanak, hogy a január és március közötti három hónapban 1,07 és 1,1 milliárd között alakulhat a forgalom, miközben a Bloomberg konszenzusa 1,12 milliárdos árbevételt valószínűsített.

A viszonylag gyenge kilátások ellenére azonban a piac jól fogadta a Yahoo gyorsjelentését: a zárás utáni kereskedésben bő 3 százalékot ugrott az árfolyam.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.