BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Online tévézésben utazna az Intel

A PC-piac szűkülése stratégiai irányváltásra kényszeríti az Intelt: a világ vezető chip-gyártója a jövőben internetes televíziózással pótolná a kieső bevételt.

A PC eladások rohamos csökkenése nem csak a személyi-számítógép gyártókat, hanem azok főbb beszállítóit, így például az Intelt is új irányokba tereli. Amellett, hogy a cég egyre élénkebb érdeklődést mutat az okostelefonok és a tábalgépek iránt, immár biztossá vált, hogy az idén az internetes televíziózás piacára is belépnek. A hivatalos bejelentést a nagyjából egy éve – a szolgáltatás beindítása érdekében – életre hívott Intel Media alelnöke és ügyvezető igazgatója, Erik Huggers tette közzé a napokban. 

Noha a cégnek semmilyen tapasztalata nincsen az online tévézés világában, és a lépéssel olyan gigavállalatok kihívójává válik, mint az Apple, az Amazon vagy a Google, amelyek jelenleg a piac nagy részét lefedik, a cégvezetés alapvetően optimista. A világ vezető chipgyártója a számára teljesen új piacon – amelynek éves forgalmát 100 milliárd dollár körülire becsülik – az átlagosnál eleinte szűkebb kínálattal, de jelentős technikai újításokkal kívánja megvetni a lábát.
 
Az ügyvezető elmondása alapján közel egy éve több száz Intel dolgozó teszteli már otthonában a vállalat új szolgáltatásának részeként forgalomba kerülő, saját fejlesztésű set-top boxait. A boxok a különféle televíziós programok és tartalmak lehívása mellett internet böngészésre és IP alapú telefonálásra is alkalmasak lesznek, a legnagyobb újításnak azonban egy beépített kamera ígérkezik, amelynek segítségével a rendszer felismeri az adott felhasználót, és így személyreszabott programkínálat kialakítását teszi lehetővé.
 
Bár Erik Huggers a szolgáltatás rajtjának pontos időpontjáról részleteket egyelőre nem árult el, annyit elmondott, hogy az Intel Media jelenleg több szolgáltatóval is tárgyal, s várakozásaik szerint hamarosan sikerül is megállapodniuk egyikükkel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.