BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Várt feletti a HP eredménye

A HP 6 százalékkal csökkenő bevételekről és 16 százalékkal visszaeső eredményről számolt be éves gyorsjelentésében, de az elemzői konszenzust így is sikerült felülmúlni. A Hewlett-Packard bevételei az üzleti év első három hónapjában 6 százalékkal 28,4 milliárd dollárra estek vissza a stagnáló, illetve zsugorodó személyi számítógép piacon, de még így is magasabbak voltak a 27,8 milliárdos elemzői konszenzusnál. A bevételek a Networking divízió kivételével az összes fő üzletágban csökkentek.

A netttó profit 1,23 milliárd dollárra csökkent, az egy részvényre jutó eredmény az egy évvel ezelőtti 73-ról 63 centre esett vissza az előző negyedévben. A HP saját előrejelzése szerint a második negyedévben az egy részvényre jutó eredmény eléri a 80-82 centet.

A HP fő problémái közé tartoznak a zsugorodó marzsok a PC-piacon, az óvatos vállalati IT költések, illetve az okostelefonok és a táblagépek növekvő népszerűsége. Meg Whitman, a HP 2011 őszén kinevezett új elnök-vezérigazgatója elbocsátásokkal, költségcsökkentéssel és új üzleti területekre való expanzióval próbál új életet lehelni a számítógép-ipari óriásba. A HP eddig 15 300 alkalmazottjától vált meg és további 29 ezer fő leépítését tervezi a következő két évben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.