BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Putyin elégedett a növekvő orosz fegyverexporttal

Az év eleje óta Oroszország 15 százalékkal több fegyvert és haditechnikát exportált a múlt év azonos időszakában feljegyzett adathoz viszonyítva.

Különösen az orosz hadiipar csúcstechnológiai termékei iránt nő a kereslet, ez pedig újabb munkahelyek létesítéséhez járul hozzá, és támogatást nyújt Oroszország kutatási potenciáljához. Ezért az orosz kormány továbbra is minden téren támogatja a hazai fegyveripart - kommentálta az adatot Vlagyimir Putyin. "Az a cél, hogy  exportkínálatunk egyre versenyképesebb legyen, és a világpiac további részeit hódítsuk meg" - mondta az orosz elnök.

Putyin szerint az orosz fegyvergyártók az utóbbi három évben több mint 27 milliárd rubel (188 milliárd forint) összegben kaptak szubvenciókat a szövetségi költségvetésből. Az orosz fegyverexport értéke tavaly 12 százalékkal nőtt és csaknem 15,7 milliárd dollárt ért el. Áprilisban Putyin már azt közölte, hogy a világ fegyverpiacának több mint 25 százalékát Oroszország adja.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.