BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Raskó: bukásra áll a magyar gazdaság függetlenségi harca

„Bukásra áll a magyar gazdaság függetlenségi harca, a függés a nemzetközi tőkétől a jövőben még nagyobb lesz” – mondta Raskó György, Magyar Külgazdasági Szövetség társelnöke a Világgazdaság mai exportkonferenciáján . Kiemelte: tavaly az összese nemzetgazdasági export 80 milliárd euró volt, ennek mintegy 70 százalékát külföldi tulajdonú vállalkozások adták.

Az EU-csatlakozás óta 200 ezer kkv fejezte be működését, amelyből 120 ezer a felszámolás sorsára jutott. A hazai kkv-k kevesebb mint egy százaléka jut ki a külpiacra, a kkv-k kevesebb, mint 2 százaléka tudta gyarapítani saját tőkéjét az uniós csatlakozás óta. Bár szavakban a kormány a korábbi kabinetekhez képest erősebben támogatja a kkv-kat, a nemzeti tőkét, azonban ennek kevés a gyakorlati eredménye – mondta. Szerinte állami segítséggel, esetleg állami részvétellel kellene kereskedőházakat alapítani. Mint ismert, az eddig megnyílt három kereskedőházat magáncégek hozták létre.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.