BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Siemens 1,8 milliárd euróért szállít vonatokat Nagy-Britanniába

London elővárosi közlekedése mellett két reptér és további városok forgalmát is kiszolgálja majd az az 1140 darab új vasúti szerelvény, amelyet a Siemens szállít Nagy-Britanniába 1,8 milliárd euró értékben. A vállalat eddigi legna-gyobb szigetországi megrendelését jelentő szerződést június végén írták alá. A szerelvények 2016-ban állhatnak forgalomba, a megrendelés a flotta hosszú távú karbantartását és szervizállomások kiépítését is magában foglalja.

A Siemens mintegy 50 millió eurót költött az új típusú Desiro City járművek kifejlesz-tésére, melyek nemcsak könnyebbek a régi modelleknél, de – fele akkora energia-felhasználásukkal – jóval környezetkímélőbbek és energiahatékonyabbak is. A bel-ső tér új kialakításának köszönhetően az ülések száma, valamint a köztük lévő tér nagysága is az igények szerint alakítható, lehetőséget biztosítva ezzel kerékpárok és a kerekes székek kényelmes, biztonságos szállítására.

Az akár 160 km/h órás utazósebességre is képes szerelvények 8-12 kocsis összeállításban teljesítenek majd szolgálatot Nagy-Britannia egyik legnagyobb forgalmat bonyolító, vonalán, összekapcsolva a csatornaparti Brightont az északi Bedforddal, érintve Londont, egyben kiszolgálva a brit főváros két repterét, a Gatwicket és a Lutont.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.