BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csökkent a Ryanair nyeresége

Növelte utasforgalmát és bevételét a Ryanair diszkont légitársaság az első negyedévben, nyeresége azonban csökkent.

A Ryanair ír diszkont légitársaság pénzügyi éve júniussal zárt első negyedében 23,2 millió utast szállított, 3 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. Értékesítési árbevétele az elemzői előrejelzéseknek megfelelően 5 százalékkal 1,34 milliárd euróra emelkedett, nyeresége viszont - szintén a várakozásoknak megfelelően - 21 százalékkal 78,1 millió euróra csökkent.

A Ryanair eredményét a húsvéti ünnepek idei időzítése, a franciaországi légiirányítók sztrájkja és az emelkedő üzemanyagárak terhelték meg az első pénzügyi negyedévben.

A Ryanair első negyedévi nyereségcsökkenése ellenére is megerősítette - éves eredménybeszámolója alkalmából még májusban tett - előrejelzését 570-600 millió eurós egész éves adózott eredmény elérésére.

A légitársaság vezérigazgatója, Michael O''Leary az idén 81,5 millió, az elmúlt évinél 3 százalékkal több utasra számít. "Az idén új járatokat indítunk és új bázisokat létesítünk, kihasználva azokat a növekedési lehetőségeket, amelyeket versenytársaink, az Air Berlin, az Alitalia, az Iberia, a LOT, és a SAS leépítései nyitnak meg előttünk" - fogalmazott.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.