BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az RWE leálítja több üzemét a megújuló energia miatt

Németországban növekszik az alternatív forrásokból származó áram mennyisége. Ez azonban gondot jelent az RWE-nek, Németország második legnagyobb energiakonszernjének.  írja a Süddeutsche Zeitung. Emiatt a cég úgy döntött, hogy több hagyományos - gáz- és szénbázisú - erőművét leálllítja. Ezek kapacitása összesen 3100 megawatt, ami az RWE teljes kapacitása mintegy 6 százalékának felel meg

Az esseni cég szerint a napenergia khasználatának növekedése azt jelenti, hogy számos erőműve mér nem nyereséges. Az érintett erőművek Németorságban és Hollandiában találhatók.

Az idei év első felében az RWE hagyományos energiagyártó részlege csaknem kétharmados eredménycsökkenést szenvedett el. A nettó eredmény 38 százalékkal esett és alig egymilliárd eurót ért el. Németország legnagyobb  energiaszolgáltatója, az E.On szintén erőművek leállítását jelentette be. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.